Ingrediencie
(na veľkosť štvorcovej tortovej formy 20x20)
cesto:
* 2 ks vajíčka
* 100 g práškový cukor
* 100 g polohrúba múka
* 50 ml mlieka
* 50 ml oleja
1/2 bal. prášok do pečiva
smotanovo-šľahačkový krém:
* 2 ks kyslej smotany 180ml
* 1 ks šľahačky v prásku alebo smotany na šľahanie
* 5 PL kryštálového cukru
* 1 bal. vanilkového cukru
dôležité:
* čerstvé maliny
Postup prípravy:
cesto:
Vajíčka vymiešame z práškovým cukrom, pridáme mlieko, olej a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Pečieme cca 30 minút pri teplote 200C do zlatista. Cesto necháme vychladnúť.
smotanovo-šľahačkový krém:
Osobitne si vymiešame v jednej miske kyslé smotany spolu s kryštálovym cukrom a v druhej miske šľahačku s vanilkovým cukrom. Spolu zmiešame a dáme na vychladenú piškótu do formy.
Ozdobenie:
Celé čerstvé maliny poukladáme do šľahačkového krému a posypeme horkou čokoládou, ktorú su narežeme na hoblinky.
Na vrch koláča môžeme použiť akékoľvek ovocie zo záhrady alebo ako my z trhu, ktoré sme dostali grátis.
Osobitne si vymiešame v jednej miske kyslé smotany spolu s kryštálovym cukrom a v druhej miske šľahačku s vanilkovým cukrom. Spolu zmiešame a dáme na vychladenú piškótu do formy.
Ozdobenie:
Celé čerstvé maliny poukladáme do šľahačkového krému a posypeme horkou čokoládou, ktorú su narežeme na hoblinky.
Na vrch koláča môžeme použiť akékoľvek ovocie zo záhrady alebo ako my z trhu, ktoré sme dostali grátis.
Suroviny na koláč do 10,0 eur
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára