nedeľa 7. augusta 2016

Malinový smotanový koláč so šľahačkou

"Svieže letné dni, plné hojnosti darov prírody si žiadajú ich premeniť na niečo skvelé pre maškrtníkov leta"


Ingrediencie
(na veľkosť štvorcovej tortovej formy 20x20)
cesto:
* 2 ks vajíčka
* 100 g práškový cukor
* 100 g polohrúba múka
* 50 ml mlieka
* 50 ml oleja
1/2 bal. prášok do pečiva

smotanovo-šľahačkový krém:
* 2 ks kyslej smotany 180ml
* 1 ks šľahačky v prásku alebo smotany na šľahanie
* 5 PL kryštálového cukru
* 1 bal. vanilkového cukru

dôležité:
* čerstvé maliny 


Postup prípravy: 
cesto:
Vajíčka vymiešame z práškovým cukrom, pridáme mlieko, olej a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. 
Pečieme cca 30 minút pri teplote 200C do zlatista. Cesto necháme vychladnúť.

smotanovo-šľahačkový krém:
Osobitne si vymiešame v jednej miske kyslé smotany spolu s kryštálovym cukrom a v druhej miske šľahačku s vanilkovým cukrom. Spolu zmiešame a dáme na vychladenú piškótu do formy.

Ozdobenie:
Celé čerstvé maliny poukladáme do šľahačkového krému a posypeme horkou čokoládou, ktorú su narežeme na hoblinky.

Na vrch koláča môžeme použiť akékoľvek ovocie zo záhrady alebo ako my z trhu, ktoré sme dostali grátis.





Suroviny na koláč do 10,0 eur

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...