sobota 6. augusta 2016

Krémeš so šľahačkou a čokoládou

"Vychutnávať si život v každom okamihu, vidieť aj tie malé záblesky radosti v rôznych momentoch. Žiť život, ktorý je plný skvelého krému zakončený skvelou polevou, aj keď niekedy sa nás nahnevá ako keď si namočíme nos do krému od Krémeša.. 

Vychutnajme si každý okamih svetla :)


Ingrediencie

Cesto:
* 2 ks lístkové cesto (jedno hore, druhé dole)

Spodný žĺtkový krém:
* 3 vajcia (iba žĺtky)
* 1 l mlieka
* 2 ks Zlaté klasy
* 1 bal. vanilkový cukor
* 2 lyžice hladkej múky
+
* 250 g palmarín / alebo helia
* 150 g práškový cukor

Vrchný biely šľahačkový krém:
* 2 ks šľahačka v prášku Dr. Oetker
* 2 ks stužovač šľahačky
+ mlieko podľa návodu na obale



Postup prípravy:
Cesto:
1. Lístkové cesto upečieme na opačne otočenom plechu, pred pečením ho popíchame vidličkou. Cesto nepotierame a pečieme pri teplote 250C do zlatista.
Vrchný plát ktorý ukladáme na vrch pokrajáme samostatne na kocky. 

Plnka- žĺtkový krém:
2. Žĺtky, mlieko, zlaté klasy, vanilkový cukor a hladkú múku spolu zmiešame a v hrnci vymiešame na hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
3. V mise rozmiešame palmarín  s práškovým cukrom do jemná a do tejto hmoty postupne zašľahávame vychladnutú kašu. - Prvý spodný krém je hotový  - Dáme ho do chladničky trocha vychladiť.


Vrchný šľahačkový krém:
4. Šľahačku so stužovaom pripravíme podľa návodu na obale.

5. Na spodný plát natrieme žĺtkový krém, následne naň natrieme šľahačkový krém. Na vrch poukladáme pokrájane štvorce lístkového cesta, ktoré môžeme poliať čokoládou alebo iba posypať práškovým cukrom. podľa nálady a chuti. 

6. Následne koláč pokrájame a dáme aspoň na 1 hodinu vychladiť do chladničky....






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...