Suroviny
* lístkové cesto
* vajíčko na potretie
Náplň
* 4 ks jabĺk
* 30 g masla
* 100 g kryštálového cukru (môže byť hnedý)
* 1 bal. vanilkový cukor
* trocha škorice
* 2 ks klinčeky
Postup prípravy
1) Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme ho na 9 častí
2) Pripravíme si plnku - Na panvici si rozpustíme maslo, pridáme porezané jablká na kocky a trocha podusíme, pridáme cukor a premiešame - ak cukor skaramelizuje premiešame a pridáme vanilku, škoricu a klinčeky, a podúsime cca 7 - 8 minút pokiaľ jablká nezmäknú. Necháme vychladnúť.
3) Plnku dáme na cesto, okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a cesto preložíme uhlopriečne, okraje uzavrieme vidličkou, aby sme mali pekný vzor po obvode. Povrch potrieme vajíčkom a posýpeme kryštálovým cukrom (vznikne tak chrumkavá štruktúra) Položíme na plech vyložený papierom na pečenie.
4) Pečieme pri teplote cca 180C približne 20 - 25 minút do zlatista.
CENA SUROVÍN NA PRÍPRAVU NEPRESIAHNE 5,0 eur
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára