Famózne, orechové, taký pečený Vlašák.. mňam
Ingrediencie
Cesto:
500g hladkej múky špeciál
250g masla (palmarín)
3 veľké lyžice praškového cukru
1 vajíčko
2 žĺtky
20g droždia rozrobeného v troche mlieka
štipka soli
Plnka:
250g mletých vlašských orechov
200g práškového cukru
1 bal. vanilkový cukor
ríbezľový alebo malinový lekvár
500g hladkej múky špeciál
250g masla (palmarín)
3 veľké lyžice praškového cukru
1 vajíčko
2 žĺtky
20g droždia rozrobeného v troche mlieka
štipka soli
Plnka:
250g mletých vlašských orechov
200g práškového cukru
1 bal. vanilkový cukor
ríbezľový alebo malinový lekvár
Postup prípravy:
- Zo surovín na cesto vypracujeme na doske vláčne cesto, rozdelíme ho na tri časti. Diely vyvaľkame na veľkosť plechu a prvý dáme na plech.
- Prichystáme si plnku, na cesto natrieme ríbezľový alebo malinový lekvár a pos&peme orechovou plnkou.
- Prikryjeme druhým dielom cesta a postup ešte raz opakujeme.
- Na vrch položíme tretí diel cesta.
- Na teplom mieste necháme cesto na plechu ešte trochy vykysnúť.
- Pečieme na 180C do zlatista
- Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára