piatok 14. októbra 2016

Žebrové rezy

Famózne, orechové, taký pečený Vlašák.. mňam



Ingrediencie
Cesto:
500g hladkej múky špeciál
250g masla (palmarín)
3 veľké lyžice praškového cukru
1 vajíčko
2 žĺtky
20g droždia rozrobeného v troche mlieka
štipka soli

Plnka:
250g mletých vlašských orechov
200g práškového cukru
1 bal. vanilkový cukor

ríbezľový alebo malinový lekvár





Postup prípravy:

  1. Zo surovín na cesto vypracujeme na doske vláčne cesto, rozdelíme ho na tri časti. Diely vyvaľkame na veľkosť plechu a prvý dáme na plech.
  2. Prichystáme si plnku, na cesto natrieme ríbezľový alebo malinový lekvár a pos&peme orechovou plnkou.
  3. Prikryjeme druhým dielom cesta a postup ešte raz opakujeme.
  4. Na vrch položíme tretí diel cesta. 
  5. Na teplom mieste necháme cesto na plechu ešte trochy vykysnúť. 
  6. Pečieme na 180C do zlatista
  7. Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládou.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...